'Kwart betaalt binnen vijf jaar met mobiel'

Over vijf jaar rekent één op de vier consumenten in de VS en West-Europa zijn aankopen in de winkel af met zijn mobiel. Dit voorspelt Juniper Research in het rapport ‘NFC Retail Market & Mobile’.

Momenteel gebruikt minder dan twee procent van de consumenten de mobiele telefoon voor betallingen, stelt Juniper. Wereldwijd worden echter steeds meer tests gedaan met betalingen middels Near Field Communication (NFC), een draadloze verbindingstechnologie voor korte afstanden die veilige communicatie mogelijk maakt tussen verschillende apparaten.

Uit het rapport blijkt dat - ondanks de groeiende populariteit van andere betaalmethoden - de mogelijkheid om simpelweg de NFC telefoon tegen een POS terminal aan te houden voor een betaling, consumenten aanspreekt.

“NFC betalingen binnen retail staan nog in de kinderschoenen, maar de toekomst lijkt veelbelovend”, zegt dr. Windsor Holden, co-auteur van het rapport ‘NFC Retail Market & Mobile Payments’. In Japan wordt NFC-technologie inmiddels door meer dan 45 miljoen mensen gebruikt. Het systeem is daar standaard ingebouwd in de nieuwste mobiele telefoons en wordt dagelijks door mensen gebruikt als pinpas, creditcard, lidmaatschapskaart, spaarkaart, treinticket, vliegticket en huissleutel.

In Nederland kunnen mensen in veel parkeergarages al gebruik maken van NFC. Ook is de techniek al meerdere malen getest door de Rabobank. Zo konden klanten van Rabo Mobiel via internet een toegangsbewijs voor Diergaarde Blijdorp kopen en door middel van NFC direct doorlopen bij de ingang. Ook heeft de bank NFC als betaalmiddel getest in samenwerking met Febo. Consumenten konden met hun mobiele telefoon met NFC een snack uit de muur trekken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!