Chinese bestuursleden KHN richten eigen branchevereniging op

Frank Chan en vier ander Chinese collega’s stappen uit het bestuur van Koninklijke Horeca Nederland. Het vijftal richt een eigen branchevereniging op onder de naam Vereniging Chinese Horeca Ondernemers.

Reden voor de vijf om KHN te verlaten is 'dat wij ons als leden niet meer goed vertegenwoordigd voelen', geeft Frank Chan, voormalig KHN-bestuurder sector Chinese ondernemers en eigenaar van Chinees restaurant Taiwan in Zwolle, aan. “De Chinese restaurants gaan uit Koninklijke Horeca Nederland en starten een eigen branchevereniging VCHO”, laat hij weten.

Chan en de vier andere bestuurders vinden dat de belangen van Chinese ondernemers in Nederland onvoldoende behartigd worden voor KHN. Volgens Chan kunnen zij dat beter met een eigen organisatie. “Er gaat binnen KHN veel veranderen en dat gaat ten koste van de Chinese restaurants”, meent het voormalig bestuurslid KHN.

De Chinese ondernemer geeft aan al langer in overleg te zijn met KHN en wacht al een jaar op duidelijkheid. Die duidelijkheid kan door KHN nog niet worden gegeven, daarom heeft hij besloten om nu zelfstandig verder te gaan.
“Er zijn op dit moment zo’n 1.500 Chinese ondernemers aangesloten bij KHN”, vertelt Chan. “Tijdens een sectorbijeenkomst hebben we onze plannen voorgelegd aan ongeveer driehonderd aanwezigen. Met twintig vooraanstaande ondernemers is alles vervolgens uitvoerig doorgenomen, waarna een terugkoppeling heeft plaatsgevonden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!