Meer verlies door fraude detailhandel in 2011

De schade die winkeliers oplopen door frauduleuze medewerkers is in 2011 met tien miljoen euro gestegen tot een verliespost van 180 miljoen euro. Dit blijkt uit het jaarverslag van de stichting Fraude Aanpak Detailhandel.

Dit is opmerkelijk omdat winkeliers het afgelopen jaar tevens 94 duizend sollicitanten hebben gescreend via het Waarschuwingsregister Fraude Aanpak, een stijging van zeventien procent ten opzichte van 2010. Deelnemende winkeliers plaatsen frauderende ex-medewerkers op het Waarschuwingsregister Fraude Aanpak Detailhandel. Wanneer de fraudeur solliciteert bij een andere deelnemer, komt via het register zijn verleden aan het licht.

In 2011 werden 471 fraudeurs in het Waarschuwingsregister geplaatst. Een stijging van 25 procent ten opzichte van 2010. Het intensievere gebruik van het register is volgens stichting FAD een positieve ontwikkeling, maar betekent echter niet automatisch dat het doel van een integere branche bereikt is. In tijden van crisis neemt het fraudesrisico toe.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!