Spar verkoopt vanaf eind juni alleen nog Nederlands rundvlees. Hiermee wil de supermarkt aangeven een bewuste keuze voor kwaliteit, milieu, diervriendelijkheid en smaak te maken.
Tot nu toe had Spar voornamelijk rundvlees van Ierse en Argentijnse afkomst in het assortiment. Het vlees dat de buurtsuper vanaf nu aanbiedt heeft minder kilometers afgelegd vanaf de boer tot het schap. “Hierdoor blijft de smaak behouden en het vlees mals”, meent algemeen directeur Sjaak Kronendonk. Ook kan de kwaliteit beter gewaarborgd worden nu het vlees van Spar eerst in Nederlandse weides rondscharrelt en op eigen bodem wordt verwerkt, geeft Kronendonk aan.
Het ‘nieuwe’ rundvlees van Spar is afkomstig van koeien die buiten rondlopen, gezonde voeding krijgen en liggen op bedden van stro. Het kleinere aantal kilometers dat het vlees nog aflegt richting de schappen van Spar was, bezien vanuit milieu-oogpunt, een van de belangrijkste redenen voor de overstap naar puur Hollands rundvlees.
Rundvlees Spar alleen van eigen bodem
Gepubliceerd op 25 juni 2012 om 00:00
Reacties 0