Peek & Cloppenburg verlaat Utrecht na 130 jaar

Warenhuisketen Peek & Cloppenburg trekt zich na 130 jaar terug uit Utrecht. De retailer moet in oktober de deuren van zijn filiaal aan het Vredenburg sluiten, omdat daar de nieuwe entree van Hoog Catharijne wordt gebouwd.

Peek & Cloppenburg is eerder met verhuurder Corio om de tafel gaan zitten voor een nieuwe plek binnen Hoog Catharijne. Deze gesprekken leidden echter tot niets. Volgens Corio was een nieuw filiaal op de begane grond van appartementencomplex De Vredenburg onmogelijk, omdat Peek & Cloppenburg te veel vierkanten meters claimde. “Als we akkoord gaan met het verzoek van het modewarenhuis, blijft er weinig ruimte over voor andere winkels. Dat willen we niet”, meldt Ronald Besemer van Corio aan Retaildetail.nl. In het Utrechtse filiaal van Peek & Cloppenburg zijn dertig medewerkers werkzaam. Zij verliezen door de sluiting mogelijk hun baan. 

Het aantal Nederlandse filialen van Peek & Cloppenburg blijft slinken. De retailer was ooit landelijk vertegenwoordigd, maar heeft binnenkort alleen nog filialen in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. De keten richt zich momenteel vooral op de Duitse markt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!