Winkelvastgoed China op hoogtepunt

Nu de retail in China geen last lijkt te hebben van de krimpende economie vragen verhuurders de hoofdprijs voor winkelvastgoed. De huurprijzen in China, en met name in Hongkong, stegen in het eerste kwartaal van 2012 met 14,3 procent in vergelijking met het jaar ervoor. Hongkong wordt momenteel, op New York na, als duurste retailvastgoedmarkt bestempeld.

“Dit is een serieus probleem voor retailers in China”, aldus Vincent Fang, eigenaar van het Chinese merk Episode. Fang moest zijn flagshipstore in Hongkong afstaan aan de Duitse luxeretailer MCM, die een drie keer zo hoge huursom bood. “De huur is op bepaalde plekken in Hongkong net zo hoog als op Fifth Avenue in New York.”

Het grote aantal retailers dat naar Hongkong komt laat zien dat de huurprijzen voorlopig blijven klimmen. Zo zette het Amerikaanse modemerk Tommy Bahama eerder deze maand voet op Chinese bodem. De keten huurt een pand in Wanchai, Hongkong, voor maar liefst 1,4 miljoen dollar per jaar. “Voor deze retailgiganten  is de huurprijs bijzaak. Zij kijken naar het grotere plaatje”, zegt Fang. “Als het merk bekend is in Hongkong, kunnen zij de overstap maken naar het vasteland van China.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!