PvdD wil vleestaks

Een kilo vlees moet met twee euro belast worden. Zo worden consumenten gestimuleerd uit te wijken naar vegetarisch voedsel. Dat bepleit de Partij voor de Dieren in zijn gisteren gepresenteerde verkiezingsprogramma ‘Hou vast aan je idealen’.

Ook wil de partij dat vlees, vis, eieren en zuivel onder het hoge btw-tarief gaan vallen. De partij heeft vijftien miljard euro uitgetrokken voor levensverbetering van dieren en het behouden van de natuur. Tevens wil de partij meer geld steken in ontwikkelingssamenwerking.

Woon-werk-verkeer per auto moet volgens de Partij voor de Dieren worden belast. Grootverbruikers van fossiele brandstoffen moeten extra heffingen krijgen, voor vrachtwagens moet er een kilometerheffing van vijftien cent komen en de accijns op brandstoffen moet met twintig procent omhoog. Verder wil de partij dat het bebouwen van onbebouwde grond extra wordt belast.

Volgens partijleidster Marianne Thieme is geld nog te belangrijk in politieke discussies. Zij zegt dat zaken die er echt doen daardoor vaak over het hoofd worden gezien.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!