'Acties in distributiecentra Jumbo'

Het personeel van de distributiecentra van Jumbo voert morgen actie als de supermarktketen niet ingaat op de eisen van vakbond FNV Bondgenoten. De vakbond stelt Jumbo dit ultimatum na vijf onderhandelingsronden. Nu Jumbo en C1000 samengevoegd worden, wil FNV dat medewerkers bij de distributiecentra tot eind 2015 zeker kunnen zijn van hun baan.

Deze garantie eist de bond ook voor chauffeurs die voor de overname door Jumbo bij C1000 werkten. Jumbo wil zelf bij distributiecentra een baangarantie tot begin 2015 geven. FNV-bestuurder Murat Sekercan vreest dat daarna alsnog veel mensen hun baan kwijtraken. “Ik geloof er niets van dat Jumbo negen of tien distributiecentra handhaaft”, zegt hij. “Albert Heijn is een stuk groter en heeft er maar zes.”

Het samenvoegen van de twee winkelformules heeft volgens de vakbond gevolgen voor in totaal 4500 medewerkers bij Jumbo en C1000. Het aantal banen op beide hoofdkantoren wordt teruggebracht van 1300 naar 700. Het eindbod van Jumbo van 14 juni hebben de vakbondsleden unaniem afgewezen. Op 13 augustus wil Jumbo de eerste vijftig ontslagen bekend maken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!