Holding EXPO vraagt faillissement aan

EXPO Retail Holding heeft bij de rechtbank in Breda faillissement aangevraagd voor haar Nederlandse vennootschappen. Dat heeft het winkelbedrijf dinsdag bekendgemaakt. De twintig eigen winkels worden meegenomen in het faillissement, de franchisevestigingen blijven buiten schot.

Door fors dalende omzetten staakte een tiental franchisenemers de afgelopen periode gedwongen of vrijwillig hun activiteiten, meldt de tachtig procent dochteronderneming van Free Record Shop Holding in een persbericht. EXPO Retail Holding was hierbij telkens contractueel verplicht de verlieslatende winkels over te nemen en te exploiteren als Company Stores.

'Ondanks grote financiële inspanningen van de aandeelhouders was de onderneming niet in staat een winstgevende exploitatie te realiseren', aldus het persbericht. Gezien de recessie en de toenemende druk van financiers werd het toekomstperspectief minimaal. Daarop hebben de aandeelhouders besloten geen verdere financiering te verschaffen. EXPO kan daardoor niet meer voldoen aan haar financiële verplichtingen.

De franchisewinkels van cadeauartikelenformule EXPO in Nederland (23) en België (6) en de vijf shop-in-shops bij Free Record Shop zijn niet in dit faillissement betrokken. Hetzelfde geldt voor de Company Stores in Duitsland en België.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!