CNV wel akkoord met sociaal plan Jumbo

CNV Dienstenbond gaat wel akkoord met het sociaal plan voor de chauffeurs en distributiemedewerkers van Jumbo en C1000 van DC Gieten. FNV Bondgenoten gaf eerder deze week aan niet tevreden te zijn met het plan.

Volgens CNV Dienstenverbond ligt er nu een goed sociaal plan, met antwoorden op de meeste bezwaren vanuit werknemers. De christelijke werknemersorganisatie wil het onderhandelingsresultaat binnenkort positief voorleggen aan zijn leden. CNV hoopt dat FNV de afspraken alsnog omarmt en tekent voor het plan.

De bestaande kantoren met bijbehorende afdelingen van Jumbo en C1000 worden geïntegreerd en voor een deel verplaatst. Voor boventallige medewerkers wordt geïnvesteerd in de begeleiding van werk naar werk. Ook zijn er afspraken gemaakt om het aantrekkelijk te maken bij verplaatsing van de functie het werk te kunnen volgen. Zo zijn er mogelijkheden om deels op de ‘oude’ standplaats te blijven werken en het spitsrijden te vermijden. Directe medewerkers in de distributiecentra krijgen een werkgelegenheidsgarantie tot 1 januari 2016. Het sociaal plan krijgt een looptijd van 4,5 jaar, van 1 juli 2012 tot en met 31 december 2016.

Voor het distributiecentrum in Gieten zijn aanvullende afspraken gerealiseerd voor medewerkers die door de overgang van C1000 naar Coop voor een keuze komen te staan. Hier zijn ook regelingen getroffen voor uitzendkrachten. Mochten er na 2016 nog medewerkers boventallig raken, dan overleggen de partijen over de verlening van het sociaal plan.

Eerder: 'Acties in distributiecentra Jumbo'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!