PayPal beloont hackers

PayPal gaat hackers betalen voor het opsporen van lekken in het online betaalsysteem. Hackers met goede bedoelingen konden al langer bij PayPal meldingen doen van gaten in het systeem. Door ze een vergoeding te bieden hoopt PayPal echter dat de hackers nog harder op zoek gaan naar eventuele fouten.

Michael Barret, hoofd beveiliging bij PayPal zag er eerst niets in om hackers te belonen. “Daarna las ik echter ervaringen van bedrijven als Facebook, Google en Mozilla. Zij implementeerden een vergelijkbare methode en waren daar heel positief over.” Facebook geeft de vinders van lekken minimaal vijfhonderd euro per gevonden zwakte.

De onderneming meldde na drie weken al dat er voor meer dan veertigduizend dollar aan beloningen was uitbetaald. Zoekdienst Google betaalt hackers nog meer.Het technologieconcern beloont de vinders van serieuze fouten met twintigduizend dollar. Daarnaast hanteert Google een eregalerij, met een overzicht van alle fouten, met de daarbijbehorende vergoedingen. Deze kunnen oplopen tot zestigduizend dollar.

PayPal heeft nog niet bekend gemaakt hoeveel het hackers gaat betalen. Wel worden de bedragen pas uitgekeerd nadat de problemen zijn verholpen en als de hacker zorgvuldig met het lek omgaat.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!