Geen suikerfeestcollectie bij HEMA

Warenhuisketen HEMA doet voor het eerst in vier jaar niets aan het Suikerfeest. De verkoop van de speciale Suikerfeestcollectie viel vorig jaar zodanig tegen, dat de keten heeft besloten de papieren bordjes en tafelkleden met Arabische teksten dit jaar niet in de schappen te leggen. “Als zo'n collectie niet brengt wat je ervan verwacht, moet je gaan nadenken of je er wel mee wilt verdergaan”, verklaart woordvoerster Judy Op het Veld tegenover De Volkskrant.

HEMA lanceerde de Suikerfeestcollectie in 2008 onder de slogan: HEMA houdt van feestjes. In 2009 werden er zelfs Arabische chocoladeletters tijdens de Sinterklaastijd aangeboden. De warenhuisketen is één van de weinige Nederlandse retailers die aandacht besteedde aan de islamitische viering. Volgens onderzoeksbureau Labyrinth komt dat omdat winkels bang zijn bekend te staan als ‘moslimwinkel’.

HEMA zegt het besluit om te stoppen echter alleen uit commerciële overwegingen te hebben gemaakt. “We hebben de afgelopen jaren nauwelijks negatieve reacties gekregen op het aanbod.” Volgens Op het Veld is het vooral ongunstig dat de ramadan en het Suikerfeest dit jaar midden in de vakantieperiode vallen. “We zeggen niet dat we nooit meer een Suikerfeestcollectie gaan brengen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!