Quiksilver opent serie webwinkels

Het Amerikaanse sportmerk Quiksilver heeft tien webwinkels gelanceerd, waarvan negen in Europa. Consumenten uit Australië, België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Spanje en Groot-Brittannië kunnen vanaf nu online shoppen bij het sport- en surfmerk.

Quiksilver heeft de sites gebouwd op een e-commerce platform van Demandware Inc. De sites zijn voor alle landen hetzelfde, alleen de taal, vlag en munteenheid zijn toegespitst op de verschillende landen. Op de site vinden klanten naast het Quiksilver assortiment, bestaande uit 3.000 outdoor sportproducten, ook links naar blogs, informatie over evenementen en links naar de sociale media van het merk.

“Quiksilver had voor zijn uitbreidingsstrategie een platform nodig dat mogelijkheid bood om wereldwijd snel en efficiënt meerdere sites te lanceren”, vertelt Nicolas Foulet, senior vicepresident digital. “Daarnaast vonden we het erg belangrijk om een onderscheidende ervaring neer te zetten die we continu kunnen doorontwikkelen voor de klant.”

Quiksilver verkoopt momenteel in negentig landen wereldwijd zijn producten via verschillende kanalen, onder meer online via e-commerce sites van derden, in zijn eigen fysieke winkels en andere retaillocaties zoals sportwinkels en warenhuizen. Tevens verkoopt Quiksilver zijn producten via Amazon.com’s nieuwe sportwinkel, die vorige maand werd gelanceerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!