Aantal starters binnen e-commerce groeit

De Kamer van Koophandel registreerde in de eerste helft van 2012 ruim vierduizend beginnende e-commerce ondernemers. De groei van het aantal koeriersdiensten bevestigt de groei van e-commerce: er schreven zich 25 procent meer koeriers in bij de KvK dan in 2011. Dat blijkt uit een artikel van ING Economisch Bureau gebaseerd op KvK-cijfers.

E-commerce is volgens ING Economisch Bureau na adviesbureaus ‘de solide nummer twee’ als het aankomt op aantrekkingskracht op starters. “Hoewel tot de bedrijfstak ‘detailhandel niet via winkel of markt’ ook telefonische verkoop en straatverkoop worden gerekend, zijn vooral online partijen verantwoordelijk voor het hoge aantal starters binnen deze branche”, stelt ING.

Het aantal bedrijven in de sector ‘transport & logistiek’ nam het afgelopen halfjaar met tien procent toe. Deze groei wordt volgens ING voornamelijk veroorzaakt door de sterke groei van het aantal koeriersdiensten met een kwart. “Mensen in het bezit van een auto en rijbewijs, spelen met de start van een koeriersdienst in op de groei van online winkelen”, meent het Economisch Bureau van de bank.

Het aantal webwinkeliers groeit jaarlijks met duizenden nieuwe ondernemers. De markt begint verzadigd te raken. Eén op de vijf webwinkels die aspirant-lid worden van Thuiswinkel.org bestaat een jaar later niet meer. In totaal daalde het aantal starters in Nederland het afgelopen halfjaar met zes procent tot ongeveer 68 duizend.  

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!