Centraal Boekhuis start verhuur e-books

Boekverkoper Centraal Boekhuis start komend najaar met de verhuur van e-books. Dat schrijft Emerce op zijn site. De logistieke dienstverlener geeft zijn klanten de mogelijkheid voor een bepaalde periode toegang te krijgen tot een online boek. Hoeveel uitgevers van de dienst gebruik zullen maken, moet nog blijken.

"Het is iets nieuws, en dan is men altijd wat voorzichtig", aldus Erik-Jan Bulthuis, productmanager digitale diensten van Centraal Boekuis. Uitgevers zullen zelf de tarieven en termijnen bepalen. Theoretisch zou de termijn van huren kunnen oplopen tot een jaar. Klanten lezen de e-books tijdens de huurperiode gewoon via hun browser, waarna de toegang wordt geblokkeerd.

Volgens het Centraal Boekhuis wordt het online boek met de dag populairder. Zo werden er in juni ruim 158 duizend exemplaren besteld, tegen 76 duizend boeken in dezelfde maand in 2011. Deze groei is mede gestimuleerd door een stijging in het aantal beschikbare titels. Waar begin 2012 nog geen 12 duizend titels als e-book op de markt kwamen, via Centraal Boekhuis, zijn dat er nu bijna 16 duizend.

Het komende half jaar wil de boekverkoper in zee gaan met grote partijen als Google en het platform Nook van Barnes & Noble. Naar verwachting zullen dit jaar circa 1,5 miljoen e-books over de digitale toonbank gaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!