Amazon wil groei fulfilmentcentra

Amazon gaat zijn producten voorlopig nog niet op de dag van bestelling bij klanten bezorgen. Dat meldt Twinklemagazine.nl op zijn site. De online retailgigant wil dit jaar zeker achttien nieuwe fulfilmentcentra openen en komt hierdoor wel steeds dichter bij de klant te zitten.

"Natuurlijk kijken we altijd naar manieren om klanten beter te bedienen, maar het is niet rendabel om same day delivery nu breed beschikbaar te maken", aldus cfo Tom Szkutak. Webmagazine Slate noemde de potentiële bezorgservice van Amazon eerder 'verwoestend' voor winkelondernemers, die over het algemeen beschikken over een kleiner aanbod en hogere prijskaartjes. De mogelijkheid producten dezelfde dag nog op de deurmat te treffen, zou voor veel consumenten nog een extra reden zijn om online te gaan bestellen.

Met de huidige fulfilmentcentra zag Amazon zijn transportkosten het afgelopen kwartaal tot 4,6 procent van de omzet dalen, tegen 5,1 procent in het kwartaal ervoor. De omzet van de online retailer steeg met 29 procent tot 12,8 miljard dollar. In totaal boekte Amazon een winst van 7 miljoen dollar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!