Billabong sluit nog eens 82 winkels

Het Australische surfmerk Billabong sluit binnen een jaar 82 van de huidige 634 winkels. De maatregel volgt na een verlies van 275,7 miljoen Australische dollar (229,2 miljoen euro) over boekjaar 2011/2012. Het boekjaar ervoor werd nog een winst van 119,1 miljoen Australische dollar gemaakt, aldus de Daily Telegraph. Tussen februari en juni werden ook al 58 winkels gesloten.

Via een hervormingsplan moet het merk binnen vier jaar weer winstgevend zijn. Zo’n 150 winkels die verlies lijden, worden gerenoveerd. Verder zet Billabong, onder leiding van ceo Lorna Inman, in op globalisering van de productieketen en worden productlijnen geschrapt. Het bedrijf investeerde ook in multibrand webshops Surfstich en Swell en wil ook een eigen Billabong webshop opzetten

De problemen van Billabong ontstonden in 2008. Terwijl het merk fors investeerde en wereldwijdd uitbreidde greep de financiële crisis om zich heen. Stagnerende consumentenuitgaven en de sterke positie van de Australische dollar ten opzichte van de Amerikaanse dollar en de euro zijn het bedrijf een doorn in het oog.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!