Meer geweldsincidenten in winkels

Het aantal geweldsincidenten tegen winkeliers en hun medewerkers is de laatste jaren flink gestegen. Sinds 2007 is sprake van een verdrievoudiging van het aantal incidenten, constateert De Telegraaf op basis van politiecijfers.

Een alarmerende tendens, stelt Sander van Golberdinge, secretaris winkelcriminaliteit van Detailhandel Nederland. "Wij pleiten voor extra maatregelen om deze ontwikkeling te doorbreken. De cijfers die nu naar buiten komen zijn maar het topje van de ijsberg", meent hij.

Winkeliers durven namelijk steeds vaker geen aangifte te doen tegen de gewelddadige winkeldieven, uit angst voor represailles. "Was het vroeger zo dat dieven enorm schrokken als ze werden ontmaskerd, nu worden ze direct agressief en hebben een houding van 'wat flik je me nou'. Niet zelden opereren ze ook in groepen en heb je gewoon te maken met georganiseerde bendes."

Volgens de Monitor Criminaliteit Bedrijfsleven doet zo'n veertig procent van de winkels geen aangifte van een geweldsmisdrijf. Bij winkeldiefstal is de bereidheid daartoe tien procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!