Nederland scoort hoog met Facebook-populatie

De Facebook-populatie in Nederland is de afgelopen maand met drie procent gestegen tot 7,2 miljoen gebruikers. Ons land staat daarmee wereldwijd op de 28e plek in de lijst van Socialbakers, een bderijf dat social media-statistieken monitort.

De cijfers van Socialbakers laten zien dat Azië het hoogste aantal Facebook-gebruikers kent. Op het continent maken 250 miljoen inwoners gebruik van Facebook, 6,48 procent van de totale bevolking. Europa volgt kort daarna met meer dan 241 geregistreerde gebruikers, die tellen voor dertig procent van alle inwoners. 

Noord-Amerika telt 236 miljoen gebruikers (44,72 procent), gevolgd door Zuid-Amerika met 133 miljoen (33,67 procent). In Afrika maken 45 miljoen inwoners (4,91 procent) gebruik van social media, terwijl Australië en Oceanië met veertien miljoen gebruikers (41,78 procent) op de zesde plaats staan.

De Verenigde Staten scoren als land het hoogst met 165 miljoen accounts. Brazilië volgt  na de VS met 57 miljoen gebruikers. In het land werd veel gebruik gemaakt van Orkut, een sociaal platform van Google. Het netwerk werd begin 2012 echter ingehaald door Facebook. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!