Lokale Walmart fanpages nog in de kinderschoenen

Retailgigant Walmart boekt vooralsnog weinig succes met zijn lokale Facebookpagina’s. De keten lanceerde eind vorig jaar het 'My Local Walmart'-programma, met de bedoeling dat alle 3500 vestigingen een eigen fanpagina op Facebook zouden krijgen.

Volgens Recommend.ly, een bedrijf dat zich specialiseert in Facebook metrics, hebben 2800 Walmart vestigingen momenteel een eigen fanpagina. Deze pagina’s maken nog geen groot verschil, aangezien slechts vier procent van deze pagina’s meer dan duizend fans heeft. Walmart scoort daarmee een stuk lager dan andere lokale retailers. Recommend.ly onderzocht 1900 fanpagina’s van lokale spelers en kwam tot de conclusie dat elke winkelier gemiddeld 4207 Facebookfans heeft. Walmart mag op zijn algemene Facebook fanpage meer dan 21 miljoen fans hebben, op zijn lokale pagina’s ligt het gemiddelde niet hoger dan 563 fans.

Volgens Venkata Ramana, ceo van Recommend.ly creëren lokale winkeliers meer betrokkenheid op Facebook omdat zij meer lokale content bieden, waaronder kleinschalige promoties en evenementen. “De filialen van Walmart praten op Facebook vooral over landelijke activiteiten en acties. Er komen meer weinig gelokaliseerde berichten voorbij”, aldus Ramana. Bovendien vindt er weinig interactie plaats tussen de retailer en zijn Facebookfans. 85 procent van de Walmart-vestigingen met een eigen pagina reageerde zelden tot nooit op berichten van fans.

Een woordvoerder van Walmart meldt dat de lokale fanpagina’s op Facebook nog in de kinderschoenen staan. “De pagina’s zijn minder dan een jaar oud. We zijn wel trots dat we de enige landelijke retailer zijn met een dergelijk initiatief.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!