V&D komt met ophaalservice langs snelweg

Warenhuisketen V&D breidt het aantal afhaalpunten uit met enkele locaties aan snelwegen. Consumenten kunnen met de Click&Collect-service hun online bij V&D bestelde producten in de La Place-vestigingen langs de A2 (De Lucht), A12 (Maarsbergen) en A58 (Middelburg) ophalen. Met Click&Collect konden consumenten voorheen alleen producten ophalen in een van de 62 filialen van de formule. Als de proef met de afhaallocaties in de smaak valt, wordt het aantal punten uitgebreid.

De winkelketen speelt met deze pilot naar eigen zeggen in op de toenemende behoefte van consumenten om online bestelde producten op een alternatieve locatie op te kunnen halen. “Inmiddels wordt een kwart van onze producten via Click&Collect besteld”, meldt e-commerce manager Noël Manning van V&D. “Nu de meeste mensen met de service bekend zijn, is de tijd rijp voor een nieuwe stap.”

Bijkomend effect van de service is dat de La Place-vestigingen meer traffic kunnen verwachten. “Het is mooi dat we de La Place-vestigingen kunnen promoten. Misschien komen mensen vervolgens wel vaker naar La Place voor een hapje of drankje”, aldus Manning.

Volgens V&D-ceo Mark McKeon verliest een retailer zijn relevantie als deze niet evolueert naar een omnichannelspeler. “In dat kader heeft Click&Collect zeker de toekomst. Klanten willen the best of both worlds, het online gemak van thuis op de bank en snel bestellen, maar ook in fysieke winkels gezellig funshoppen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!