Van den Tweel koopt supermarkt Aruba

Ondernemer Gerard van den Tweel heeft het Arubaanse supermarktbedrijf Ling & Sons IGA Supercenter overgenomen. Op de gevel van de supermarkt komt de naam Van den Tweel Supermarket. Daarmee passeert hij Albert Heijn, waar Van den Tweel franchiser is.

Van den Tweel heeft het exclusiviteitrecht op de Cariben. In 2007 opende Van den Tweel een eerste supermarkt op de eilandengroep, een Albert Heijn-winkel op Curaçao. Maar in 2011 ontstond er een conflict met Albert Heijn toen hij een tweede Albert Heijn op Bonaire wilde openen. De Zaanse supermarkt verbood drie maanden voor de opening het gebruik van het Albert Heijn-beeldmerk. Van den Tweel legde zich daar niet bij neer en creëerde daarom zijn eigen beeldmerk.

Albert Heijn leek daardoor te kunnen vergeten dat er meer Albert-Heijn vestigingen op de Nederlandse Antillen worden geopend. Toch lijken er openingen om de ruzie op te lossen. Albert Heijn-baas Sander van de Laan had twee weken geleden een onderhoud met Van den Tweel. Beide hebben inmiddels de intentie uitgesproken om de ruzie op te lossen.

Eerder: Verzoenende gesprekken over AH Bonaire

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!