AH België tien procent duurder dan Colruyt

De Albert Heijn-vestigingen in België zijn tien procent duurder dan Colruyt. Dat blijkt uit jaarlijks onderzoek van Test-Aankoop, de Belgische evenknie van de Consumentenbond.

Colruyt is de goedkoopste supermarkt, zowel voor merkproducten als voor discountproducten betaalt een klant bij Colruyt het minst. Supermarkt Matchen Smatch is de duurste supermarkt van België. Daar betaal je 26 tot 28 procent meer dan bij Colruyt, volgens Test-Aankoop.

Winkelketen Okay is zes procent duurder, Carrefour Hypesr zeven procent, Delhaize negen procent en Albert Heijn en Carrefour Market GB tien procent. Ook voor een winkelmandje met enkel bioproducten (dertig artikelen in het onderzoek) blijft de Colruyt-supermarkt de goedkoopste, op de voet gevolgd door Bio-Planet, dat ook van de Colruyt-groep is. Albert Heijn sluit de top drie.

Red Market, de discountbuurtwinkel van de Delhaize-groep, is uit de supermarktenquête van Test-Aankoop geweerd wegens bedrog met hun prijzen. Red Market kwam uit de eerste enquêtes als goedkoopste uit de bus, maar na controles daarna bleek dat de prijzen in de realiteit een stuk hoger liggen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!