Media Markt aast op uitbreiding in Nederland

Media Markt wil het aantal vestigingen in Nederland snel uitbreiden. Sinds 1999 opende het elektronicaconcern 31 winkels in Nederland, waarvan twee in Amsterdam. “Dat zijn er niet genoeg”, zegt Barry van Ruiven, directeur van Media Markt Nederland. “Heel Nederland moet een vestiging van onze winkel in de buurt hebben.”

Volgend jaar opent Media Markt daarom vier nieuwe winkels met oppervlaktes tussen de drie- en de zevenduizend vierkante meter. In Amsterdam wordt tevens een derde vestiging geopend, halverwege 2013 opent de nieuwe winkel op de Ookmeerweg in Osdorp.

De winkels in Amsterdam blijken een succes. De Media Markt bij de Arena, in Amsterdam Zuidoost, wordt elke dag bezocht door zo’n vierduizend mensen. De helft van hen loopt de winkel niet uit zonder iets te kopen.

Ondertussen heeft Media Markt ook de stap naar internet gemaakt. Sinds twee jaar beschikt het elektronicabedrijf over een webshop. Maar op internet gaan de verkopen een stuk minder hard. “De webshop heeft ook een oriënterende functie”, verdedigt Van Ruiven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!