Bijna derde webwinkels niet goed bereikbaar

Ongeveer dertig procent van de Nederlandse webwinkels is niet goed bereikbaar. Dat constateert Uptrends na onderzoek naar de bereikbaarheid van 1.603 webverkopers die zijn aangesloten bij Thuiswinkel.org.

Openen van deze sites lukt in minder dan 99,90 procent van alle pogingen. Dat is de norm die veelal in service level agreements met hosting providers wordt aangehouden. Een bereikbaarheidsscore van 99,90 procent komt overeen met een onbereikbaarheid van 8 uur en 46 minuten per jaar.

Gedurende de periode 20 oktober tot en met 20 november controleerde Uptrends iedere vijf minuten de voorpagina’s van de sites vanuit een mondiaal netwerk van honderd controlestations. Van de 1.112 webshops die voldoen aan de bereikbaarheidsscore van 99,90 procent, waren 326 winkels (20,3 procent) ten alle tijden bereikbaar. De Bijenkorf, D-Reizen, Kleertjes.com, Shoeby Fashion en Zalando behoren tot die laatste groep.

Opvallend is dat bol.com, Wehkamp en albert.nl, de webwinkels met de meeste omzet in Nederland, onvoldoende bereikbaar waren. Wehkamp.nl scoort 99,8 procent, bol.com 99,3 procent en albert.nl 99,87 procent.
Bij nog 488 andere webwinkels was de uptime ondermaats. De webwinkel Kwaliteitparket.nl kende de slechtste bereikbaarheid tijdens het onderzoek. Deze site was in 20,55 procent van alle pogingen onbereikbaar. Dat betekent dat potentiële klanten 157,8 uur geen bestellingen konden doen.

De top vijf van de minst bereikbare online shops wordt verder bezet door Laptopsleeveshop.nl (90,35 procent bereikbaar; 74,1 uur onbereikbaar), Wiskunde.ceon.nl (92.46 procent; 57,9 uur), Boerenbond.nl (95,71 procent; 33,0 uur) en ikwensjebeterschap.nl (96,21 procent; 29,1 uur).

Uptrends beschouwt een bereikbaarheidsscore van 99,90 procent tot het minimum vereiste voor webwinkels. “Als een online shop niet bereikbaar is, dan zal een (potentiële) klant zijn of haar aankopen op de webshop van de concurrent doen, wat resulteert in verlies van omzet en de reputatie van het bedrijf ", aldus Joost Weissenbach, verkoopdirecteur bij Uptrends.

Kijk voor een overzicht van de 25 minst bereikbare websites van Nederlandse Online Shops op de Facebook-pagina van RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!