Blokker wil tientallen Budg€t-winkels

Blokker wil binnen twee maanden tientallen filialen van zijn nieuwe Budg€t-keten openen. Het concern opende afgelopen week de eerste vier filialen in Etten-Leur, Lelystad, Maarssen en Purmerend.

In de winkels worden drogisterijartikelen, snoep, schoonmaakproducten, cosmetica, dierenverzorgingartikelen en seizoenspartijen verkocht. Volgens een Blokker-woordvoerder lijkt het assortiment van de winkels op dat van concurrent Action. Het verschil zit vooral in de locatie van de winkels. “Budg€t komt met kleine winkels op A- en B-locaties, terwijl Action op goedkopere plekken buiten het centrum zit.”

Blokker maakt voor de eerste filialen gebruik van de 58 panden van de geschrapte gamesformule E-Plaza. Het onderdeel van Blokker Holding besloot dit najaar al zijn vestigingen te sluiten en alleen nog in te zetten op de online verkoop. Deze keten kan zo een deel van zijn personeel aanhouden.

De Budg€t-filialen een oplossing om alsnog geld te verdienen in winkels waarvoor toch huur moet worden betaald, stelt de zegsman. Hij denkt niet dat het bij deze vestigingen zal blijven. “We proberen het nu op enkele tientallen plaatsen uit. Als Budg€t succesvol blijkt, sluit ik niet uit dat het een grotere keten wordt. Er staat zo veel leeg."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!