Zara stopt met giftige kledingproductie

Modeketen Zara en moederconcern Inditex stoppen met het lozen van gifstoffen voor de productie van kleding. Dat beloven de twee partijen een week na de publicatie van het Greenpeace-rapport ‘Toxic Threads: The Big Fashion Stitch-Up’, waarin twintig fashionretailers onder de loep worden genomen.

De onderzochte retailers bleken allemaal gifstoffen te gebruiken die hormoonverstorend zijn. Fashionretailer Zara kwam als slechtste uit de bus. In de kleding van het merk werden chemicaliën aangetroffen die in de EU staan geregistreerd als mogelijk kankerverwekkend. De moderetailer belooft nu voor 2020 niet meer met schadelijke stoffen te produceren.

Greenpeace hoopt dat andere merken het voorbeeld van Zara en Inditex zullen volgen. “Als zelfs de grootste modeketen ter wereld dit kan, dan is er geen excuus meer voor andere merken om achter te blijven’, aldus campagneleider Ilze Smit van Greenpeace Nederland. Volgens Greenpeace hebben meer dan drieduizend bedrijven zich inmiddels aangesloten bij de campagne voor schone kledingproductie. “Het is de hoogste tijd voor al die andere merken, zoals Esprit, Gap en Victoria’s Secret, om naar hun klanten te luisteren en te stoppen met giftige kleding.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!