'Contactloos betalen heeft te weinig voordelen'

Het Amerikaanse PayPal verwacht dat NFC er komend jaar niet in zal slagen om breed geaccepteerd te worden. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. Volgens de specialist in betalingen biedt het houden van de telefoon tegen een apparaat de consument te weinig echte voordelen ten opzichte van een normale pinbetaling. “Betalen met NFC lijkt een oplossing voor een niet bestaand probleem en biedt daardoor te weinig meerwaarde om bestaand gedrag te veranderen.”

Tevens voorziet PayPal dat kassasystemen steeds vaker mobiel worden. “Tegenwoordig leven we in een wereld waar transacties in een winkel steeds vaker via een internetverbinding worden doorgegeven aan de betalingsverwerker. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat verkoopmedewerkers klanten overal in de winkel met een tablet of een smartphone kunnen helpen met hun aankoop”, aldus de betalingsspecialist.

Daarnaast gaat de het bedrijf ervan uit dat het sparen van punten en kortingsbonnen volledig geïntegreerd gaat worden in betaalsystemen, zo meldt het bedrijf in het persbericht. Hierdoor wordt het voor consumenten en winkeliers mogelijk om met één betaling automatisch spaarpunten en kortingsbonnen te verzilveren.

PayPal verwacht dat de exponentiële groei van mobiele betalingen in 2013 doorzet. In 2012 heeft PayPal het volume aan mobiele betalingen al zien verdubbelen van vijf miljard dollar in 2011 naar meer dan tien miljard dollar in 2012.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!