Schaderegeling Alphen-winkeliers 'vergeten'

Er is weinig kans op een schaderegeling voor winkeliers in Alphen aan den Rijn die gedupeerd zijn door de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof in april 2011. Tristan van der Vlis richtte daar destijds een bloedbad aan. De gemeente is ondanks toezeggingen ‘vergeten’ een schadefonds op te richten en lijkt nu niet meer bereid tot zo’n regeling. Dat meldt de commissie-Laurier die de nazorg van het drama onderzocht.

Volgens Jan Laurier, voorzitter van de commissie, is het opmerkelijk dat er nog steeds geen gemeentelijke schaderegeling is. In het plan van aanpak dat de gemeente na de schietpartij opstelde, werd die namelijk wel aangekondigd. Een maand na het bloedbad had duidelijk moeten zijn wat de gemeente kon betekenen voor de gedupeerde winkeliers.

Geen enkele bestuurder blijkt zich anderhalf jaar later de plannen voor een schaderegeling nog te herinneren, meldt de commissie-Laurier. Ondertussen heeft de gemeente wel volop renteloze leningen verstrekt aan de benadeelde ondernemers. De commissie vindt dat de gemeente die leningen moet kwijtschelden en alsnog in gesprek moet met de winkeliers over een schaderegeling.

Alphenaar Tristan van der Vlis schoot in april 2011 in het winkelcentrum om zich heen met een semiautomatisch geweer. Hierbij vuurde hij gedurende enkele minuten zeker honderd schoten af, waarbij zes doden en zeventien gewonden vielen. Daarna pleegde hij zelfmoord. In de namiddag werden drie andere Alphense winkelcentra ontruimd. De dader had in zijn auto een briefje achtergelaten waarop stond dat in deze winkelcentra explosieven zouden liggen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!