‘Faillissement Schoenenreus in strijd met wet’

Winkelketen Schoenenreus heeft zich omtrent zijn faillissement en doorstart mogelijk niet aan de wet gehouden. Dat vermoedt Vakbond FNV Bondgenoten, die een onderzoek wil instellen naar het handelen van de curator en de directie van de schoenenketen.

Schoenenreus maakte vorige week bekend bankroet te zijn. De keten maakt een doorstart, maar wel in afgeslankte vorm. Vijfhonderd van de 1500 werknemers verliezen hun baan. De vakbond zet zijn vraagtekens bij de ontslagen die vallen. “Wij hebben vernomen dat vooral het duurdere personeel de laan uit wordt gestuurd”, zegt Ron Peters van FNV Bondgenoten. “Zo kunnen de filiaalhouders vertrekken en blijft de rest van het personeel zitten.” Peters noemt het ook opmerkelijk dat het volledige bestuur van Schoenenreus na het faillissement aan mag blijven.

Peters vraagt zich af waarom er niet voor een reorganisatie is gekozen. “Het personeelsbestand had ook op een andere manier ingekrompen kunnen worden. Door oudere werknemers met pensioen te laten gaan bijvoorbeeld. Nu is er sprake van willekeur. Dit is een koude sanering.”

Lees ook: Doorstart Schoenenreus in afgeslankte vorm

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!