De Vegetarische Slager timmert in het buitenland flink aan de weg. De eerste vleesloze slager ter wereld begon twee jaar geleden in Den Haag, maar is nu ook actief in Portugal en Finland. Daarnaast zijn er plannen voor vestigingen in Duitsland, Luxemburg, Canada en Noorwegen.
Volgens eigenaar Jaap Korteweg is vlees een overbodig levensmiddel. “Het is soms zelfs ongezond en duur om te produceren”, zegt Korteweg in het programma Groeigeld op 7 Ditches TV. Voor veel consumenten is de smaak van echt vlees niet te overtreffen, maar De Vegetarische Slager probeert deze smaakbeleving zo goed mogelijk na te bootsen. En volgens verschillende media lukt hem dat aardig. ‘Griezelig goed nagemaakt’, luidde het oordeel van de Volkskrant. De Engelse krant The Independent schreef ‘Is this the end of meat?’.
De Vegetarische Slager heeft nu zo’n vijfhonderd verkooppunten in binnen- en buitenland. Het vegetarische ‘vlees’ van Korteweg zijn ook bij enkele landelijke supermarkten te verkrijgen.
De Vegetarische Slager internationaal in opmars
Gepubliceerd op 28 januari 2013 om 00:00
Reacties 0