‘Grote retailers in Australië willen soepelere expansiewet’

Grote winkelketens in Australië hebben bij de overheid aangedrongen op versoepeling van de regels om uit te kunnen breiden. Dat meldt de krant The Sydney Morning Herald.

De expansiedrift van retailers als IKEA, Bunnings, Spotlight en The Good Guys wordt in Australië gehinderd door strenge regels. Zo mogen zij amper nieuwe winkels openen en zich enkel op ‘case-by-case basis’ vestigen op industrieterreinen. Volgens directeur Philippa Kelly van de Bulky Goods Retailers Association is een versoepeling van de regels essentieel. “Het niet kunnen openen van nieuwe winkels heeft geleid tot economische onzekerheid in de sector.” Wijziging van de wet zal volgens haar meer concurrentie betekenen, wat uiteindelijk voordelig is voor de consument.

De overheid lijkt inmiddels de kant van de ‘big boxes business’ op te bewegen. In de deelstaat Victoria herzag de regering onlangs de wet. Daardoor is er meer vrijheid voor het openen van nieuwe winkels, en is er ruimte voor nieuwkomers. Zo mag bijvoorbeeld supermarktketen Costco zich nu vestigen op bestaande industrieterreinen aan de rand van de stad. Uit angst voor ‘wegzuigen van het leven uit de stad’, was dat voorheen niet toegestaan. Ook de staat New South Wales lijkt binnenkort overstag te gaan en meer verkooppunten toe te staan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!