'Online integratie in winkel ondermaats'

Retailers hebben vaak moeite met de integratie van online in hun fysieke vestigingen. Daardoor is het bij veel winkels bijvoorbeeld niet mogelijk om een product vanuit de winkel thuis te laten bezorgen. Dat blijkt uit het State of Retail-onderzoek van IG&H Consulting & Interim, waarover EtailTrends publiceert in het januarinummer.

Hoewel inmiddels zestig procent van de retailers de mogelijk biedt om producten online te bestellen en thuis af te laten leveren of in de winkel op te halen, blijkt het echter nog een stuk lastiger om in de winkel via andere kanalen te bestellen of producten vanuit de winkel thuis te laten bezorgen. Hoewel klanten dit wel zouden willen, is volgens het onderzoek slechts vijftien procent van de retailers hiertoe in staat.

De complexiteit van het combineren van verschillende kanalen onder retailers wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door de inrichting van de logistiek, stelt IG&H. Volgens het onderzoek geeft slechts een kwart van de retailers aan in staat te zijn om met een geïntegreerd IT-systeem voortdurend te kunnen schakelen tussen de verschillende kanalen.

Met zo’n systeem kunnen zij bijvoorbeeld voorraadinformatie actueel houden. De meeste retailers hanteren echter nog aparte logistieke stromen voor winkel- en internetverkoop, met soms een centraal voorraadpunt voor de verschillende kanalen. Zij hikken vooral aan tegen investeringen en complexiteit van het echt cross- en onmichannel inrichten van de logistiek.

Lees meer over het onderzoek State of Retail van IG&H Consulting & Interim in het januarinummer van EtailTrends. Klik hier voor een abonnement. U ontvangt dan elf keer per jaar RetailTrends en zes keer per jaar EtailTrends. EtailTrends verschijnt dit jaar voor het eerst zes keer per jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!