Albert Heijn doet eindbod voor cao

Albert Heijn heeft het personeel van zijn distributiecentra een eindbod van 3,5 procent loonsverhoging gedaan. De supermarktketen weigert verder te onderhandelen na twintig overlegrondes met de vakbonden over een nieuwe cao voor Albert Heijn Logistiek.

Het eindbod van Albert Heijn bevat een loonsverhoging van 1,75 procent per januari 2013 en een zelfde verhoging per januari 2014. In het voorstel is een werkzekerheidgarantie opgenomen, zodat medewerkers kunnen zien welke zekerheid er geboden wordt. Het aantal uitzendkrachten zal door de mechanisatie- en versimpelinginspanningen geleidelijk afnemen.

Albert Heijn stelt daarnaast jaarlijks één miljoen euro beschikbaar voor een eigen opleidingenfonds. Hier kunnen medewerkers een beroep op doen als zij hun kennis en vaardigheden willen verbreiden. Het gaat volgens de supermarktketen om opleidingen die ‘gericht zijn op een goede taakvervulling’.

Albert Heijn hoopt met het laatste bod vaart achter de nieuwe cao te zetten. “We willen de afspraken snel afronden, zodat de medewerkers in onze distributiecentra duidelijkheid hebben over de cao en het Sociaal Kader, waarin de gevolgen van de aangekondigde organisatieveranderingen worden geregeld”, zegt Cees van Vliet, directeur winkels & distributie van Albert Heijn op Distrifood.nl.

FNV is echter 'verbijsterd' over het bod. "Ik hoop dat dit slechts een overlegtruc is, anders is dit namelijk een middelvinger naar de werkvloer", zegt Ron Meyer, bestuurder van FNV in het Algemeen Dagblad. "De helft van de werknemers in de distributiecentra is uitzend- of tijdelijke kracht. Zij kunnen er dus ieder moment uitgegooid worden."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!