'Bijna driekwart bestelt voedsel via smartphone'

Zeventig procent van de smartphonegebruikers bestelt wel eens voedsel via internet op zijn mobiele telefoon of tablet. Dat blijkt uit onderzoek van The Interactive Advertising Bureau (IAB).

Vijftig procent van de respondenten heeft zelfs één of meerdere apps van specifieke restaurants gedownload, zoals die van McDonald’s of de Pizza Hut. 44 procent van de Amerikaanse smartphonegebruikers gebruikt zijn mobiel of tablet regelmatig om naar het telefoonnummer van een restaurant te zoeken.

“De resultaten laten zien dat mobiel internet een essentieel onderdeel wordt van het dagelijks leven van consumenten”, zegt Anna Bager, vice president van het Mobile Marketing Center of Excellence IAB. “Zelfs bij het doen van simpele taken, zoals het bestellen van een pizza, lijkt de mobiele telefoon onmisbaar.”

Volgens Bager doen foodketens er daarom goed aan om meer mobiele promoties aan te bieden. Zeker omdat 78 procent van de smartphonegebruikers aangeeft eerder een bestelling te zullen plaatsen wanneer er een korting wordt geboden, concludeert Bager.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!