Rabobank maakt zich zorgen over winkelcentra

De Rabobank maakt zich zorgen over de prestaties van winkelcentra, waarvan de verliezen steeds meer oplopen. “Deze crisis duurt nu al langer dan we dachten, en hij moet niet nog veel langer duren”, zegt financieel topman Bert Bruggink in De Financiële Telegraaf.

“Overal waar consumenten hun winkelaankopen kunnen uitstellen, zoals bij meubels, zie je het minder worden. En zien we dat die sectoren een slechte tijd doormaken”, constateert Brugging. Vooral winkelcentra op ‘mindere locaties’ lijden volgens hem onder deze ontwikkeling. “De eerste periode konden ze nog overbruggen met hun buffers, maar nu lukt dat niet meer.”

In de ogen van Bruggink is het Nederlandse consumentenvertrouwen onterecht zo laag. “Wij zitten misschien wel op het laagste punt in Europa, terwijl landen als Griekenland en Portugal er objectief gezien veel minder zonnig voorstaan.” Desondanks verwacht Bruggink dat de binnenlandse vraag ook in 2012 zal achterblijven en niet zal bijdragen aan de economische groei. De werkloosheid zal daardoor volgens hem verder stijgen en de onzekerheid blijft groot.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!