'Jumbo zet nieuwe standaard neer in Breda'

Supermarktketen Jumbo heeft woensdag de deuren geopend van zijn eerste Foodmarkt. De winkel is met zesduizend vierkante meter de grootste supermarkt van Nederland. Consumenten kunnen er naast boodschappen doen, ook kooktips krijgen en eten nuttigen.

“Jumbo heeft met de opening van de Foodmarkt een nieuwe standaard neergezet”, meent Jan-Willem Grievink, directeur van het FoodService Instituut Nederland. "Albert Heijn is het aan zijn stand verplicht te zorgen dat Jumbo niet de trendsetter in Nederland wordt." Dat de er vooral wordt geïnvesteerd in ‘stenen’ is volgens hem geen bezwaar. “Online is nog een ongelofelijk klein segment. Deze winkel verandert bovendien de standaard voor online. Het merk Jumbo krijgt er meer vertrouwen door, ook online.”

"Een prachtige zaak. Zeer gewaagd", vult supermarktadviseur Gerard Rutte hem aan." De megazaak combineert een overdekte markt, cateraar en horecagelegenheid met een enorme supermarkt. Daarmee voldoet de winkel volgens de algemeen directeur van het familiebedrijf aan alle wensen van vandaag, morgen en overmorgen. De grootste uitdaging zit volgens Frits van Eerd in het overtuigen van de klanten 'dat we ook hier de laagste prijs garanderen.'

Hoeveel Jumbo in de Foodmarkt heeft geïnvesteerd, wilde Van Eerd niet kwijt. Zeker is wel dat het twee jaar aan voorbereidingstijd kostte. Volgens adviseur Rutte is het desondanks de vraag of de winkel ooit gaat renderen, omdat het moeilijk wordt om doordeweeks mensen naar de locatie te trekken. Het bedrijf denkt zelf een straal van dertig kilometer rond Breda te gaan bedienen. Van Eerd wil vooral klanten van de concurrentie voor zich winnen, die vervolgens ook naar een Jumbo in de buurt zullen gaan.

Formuledirecteur Collette Cloosterman-van Eerd noemde in haar toespraak de totstandkoming van de Foodmarkt een ‘ontdekkingsreis’. De uitrol van dit concept zal stapsgewijs gaan. “We moeten hier vooral ervaring opdoen. Maar alle Jumbo-winkels, en zullen elementen uit deze Foodmarkt gaan overnemen.”

Eerder: Jumbo Foodmarkt wordt mix supermarkt en restaurant

Kijk voor de eerste beelden van de Jumbo Foodmarkt op de Facebook-pagina van RetailTrends Media

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!