Amsterdam voert parkeertarief per zeven minuten in

Automobilisten in Amsterdam kunnen straks in gemeentelijke parkeergarages per zeven minuten afrekenen in plaats van per uur. Als iemand voorheen bijvoorbeeld voor 61 minuten parkeerde, moest er voor 2 uur worden betaald. De prijs wordt nu eerlijker.

Volgens de gemeente Amsterdam komt het ‘real-timeparkeren’ tegemoet aan de wens van veel bezoekers. Parkeren is belangrijk voor het imago van een stad. Eerder bleek uit onderzoek van Quotus Research en RetailVastgoedAdvies, gepubliceerd in het februarinummer van RetaiTrends, dat lastig en duur parkeren een ergernis is. Vooral consumenten onder de 35 jaar irriteren zich hieraan.

In de praktijk betalen parkeerders in Amsterdam straks soms meer en soms minder dan voorheen. Het uurtarief is nu vier euro. Volgende week gaat dat naar vijftig eurocent voor zeven minuten. Een parkeerder die nu bijvoorbeeld twee uur parkeert, is acht euro kwijt. Na 1 april is dat negen euro. Eigenlijk wilde de gemeente betalen per minuut invoeren, maar dat is technisch nog niet mogelijk.

Eerder: ‘Veel ergernis in binnenstad’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!