Meer Europeanen bezitten smartphones

Steeds meer Europese consumenten zijn in het bezit van smartphones. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau comScore Inc. Sinds december 2012 beschikt voor het eerst in de geschiedenis meer dan vijftig procent van de mobiele telefoonhouders in Europa over een smartphone.

Ongeveer 57 procent van de mobiele telefoonbezitters in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk is momenteel in het bezit van een smartphone. De meeste smartphonegebruikers (66 procent) wonen in Spanje, zij worden op de voet gevolgd door het Verenigd Koninkrijk met 64 procent. Volgens Paul Goode van comScore Europa zijn Europese consumenten meer gericht op de digitale wereld. Hij zegt dat telefoongebruik en smartphones het media landschap opnieuw inrichten, hier moeten adverteerders, agentschappen en de media op inspelen.

Samsung heeft het grootste marktaandeel smartphones in Europa in handen, dit komt neer op 32 procent. Op de tweede plaats komt Apple met 21 procent. Het meest gebruikte besturingssysteem is van Google met een marktaandeel van vijftig procent, gevolgd door Apple’s IOS met twintig procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!