Jumbo-ondernemers akkoord met conditiestelsel

Zelfstandige Jumbo-ondernemers hebben unaniem ingestemd met het principeakkoord dat eind januari werd bereikt over een nieuw conditiestelsel. Over de nieuwe voorwaarden, die met terugwerkende kracht op 1 januari 2013 ingaan, werd enkele maanden onderhandeld door de directie, de ondernemers van Jumbo, ondernemers van C1000 en enkele adviseurs.

Volgens Anrico Maat, voorzitter van de Ondernemersvereniging Jumbo, gaan de ondernemers er 'significant' op vooruit, ook als er niets in de omstandigheden zou veranderen. "We gaan er echter vanuit dat bijvoorbeeld het omzetaandeel van het huismerk bij Jumbo zal toenemen en dan wordt het nieuwe conditiestelsel alleen nog maar lucratiever", stelt Maat. Volgens hem gaan ook de C1000-ondernemers die hun supermarkt binnenkort ombouwen naar Jumbo erop vooruit.

Maat noemt het nieuwe conditiestelsel daarnaast 'een toonbeeld van transparantie'. Volgens de voorzitter is er niet langer sprake van speciale promopotjes of bijzondere betalingstermijnen. "Alles wordt nu in de integrale ketenmarge gestopt en vervolgens via een sleutel verdeeld."

Eerder: Nieuw conditiestelsel voor Jumbo

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!