Abu Dhabi opent vier megawinkelcentra

Abu Dhabi probeert met de opening van vier winkelcentra consumenten te winnen die het verloor aan het nabijgelegen Dubai. Als eerste opent het luxe winkelcentrum The Galleria haar deuren in Abu Dhabi. De komende vier jaar openen daarnaast nog eens drie enorme centra in de tweede stad van de Verenigde Arabische Emiraten.

"Een groep ontwikkelaars zag dat inwoners van Abu Dhabi, vooral de welvarende, in het weekend naar winkelcentra van Dubai gingen om aankopen te doen", verklaart Richard Adams, directeur en senior consultant van Acuity Middle East. "Als ze de juiste centra kunnen creëren met de juiste huurders, dan zorgen ze ervoor dat deze vraag, die naar Dubai trekt, in Abu Dhabi blijft."

The Galleria moet de consument verleiden met designmerken als Prada en Dolce & Gabbana in combinatie met horecagelegenheden als Zuma en Armani Cafe. Omdat het complex al zes tot zeven maanden voor de opening volgeboekt was, kwam volgens Kevin Ryan, managing director van ontwikkelaar Gulf Related, de vraag van andere retailers of er niet een nieuw project gestart kon worden.

Zodoende werd besloten om Sowwah Central in dezelfde gemeente te bouwen. Onder meer twee grote warenhuizen, driehonderd fashion retailers, tachtig horecagelegenheden, een bioscoop, een healthclub, een hotel en appartementen worden in 2017 opgeleverd. De twee projecten bieden plaats aan ongeveer 186.000 vierkante meter retail. Ook de twee andere zogenoemde destination malls gaan met een vergelijkbaar ontwerp concurreren met Dubai.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!