'Onvermijdelijke krimp grote winkelketens VS'

‘Acht grote winkelketens VS krimpen in’
Acht grote Amerikaanse winkelketens zijn zo zwak dat ze dit jaar naar verwachting honderden filialen moeten sluiten. Dit blijkt uit een analyse van 24/7 Wall St. Volgens de prognoses zal elektronicaketen Best Buy in de VS tweehonderd tot 250 van hun 1056 shops sluiten.

Een andere naam op de lijst is die van Sears Holding, waaronder Kmart en Sears vallen. Beide warenhuisketens verliezen langzaam hun shoppers met modale inkomens aan onder meer Walmart en Target. In totaal gaan tussen de 275 en 300 VS- vestigingen van de ruim 2000 dicht. Ook warenhuisketen J.C. Penney zag klanten overstappen naar Target. Hier werden koopjesjagers afgeschrikt door de nieuwe strakke inrichting en het ontbreken van aanbiedingen. De voorspelling is dat deze keten van elfhonderd winkels wordt teruggebracht naar 750 tot achthonderd.

RadioShack zag de vooruitzichten minder rooskleurig worden door het vervallen van de samenwerking met Target. De elektronicaretailer had er kiosken. Waarschijnlijk gaan 450 tot 550 van de in totaal ruim 4400 RadioShack’s sluiten. GameStop kondigde al eerder aan dit jaar tweehonderd vestigingen van de bijna 4500 te sluiten, omdat er omzetverlies is door online gaming. Dat worden er waarschijnlijk nog meer. De analyse komt uit op vijf- tot zeshonderd.

Ook Office Depot en OfficeMax staan op de lijst. Ze hebben last van flinke online concurrentie. Naar verwacht moet OfficeDepot stoppen met 125 tot 150 van haar ruim duizend winkels en gaat het bij OfficeMax om 150 tot 175 van in totaal 872 shops. Boekhandels van Barnes & Noble hebben ook last van internet. Ze verkopen steeds minder gedrukte boeken, omdat mensen vaker digitale versies aanschaffen. Bij deze retailketen worden 190 tot 240 van de 689 winkels bedreigd met sluiting.


Lees ook:
J.C. Penney draait formulewijzigingen terug

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!