‘Convenant tegen fraude supermarkten'

Om fraude bij supermarkten te stoppen wil het Vakcentrum een convenant met de Belastingdienst sluiten. Dit meldt een woordvoerder van de koepelorganisatie van zelfstandige levensmiddelendetaillisten aan Levensmiddelenkrant.nl. Ze reageert hiermee op het fraudeschandaal onder ex-Super de Boer-franchisers. Het Vakcentrum plaatst wel een kanttekening, want de organisatie wil niet dat het convenant leidt tot verdere beperking van het zelfstandig ondernemerschap.

De koepelorganisatie is voorstander van één convenant. Het moet een groot aantal overeenkomsten per franchisegroep voorkomen. Dit heeft het Vakcentrum besloten na gesprekken met vertegenwoordigers van alle detaillisten- en franchisenemersverenigingen. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel en Jumbo (koper van Super de Boer) lieten eerder al weten voor maatregelen te zijn.

In totaal 27 franchisenemers van supermarktketen Super de Boer manipuleerden hun omzetcijfers. Zij kregen 6,5 miljoen euro aan naheffingen en boetes opgelegd. Deze groep winkeliers pleegde kasfraude door contant geld uit de kassa te halen en dit in de boekhouding op te voeren als retouren. Hierdoor viel de omzet lager uit. De Belastingdienst doet extra onderzoek naar nog eens 59 andere franchisenemers van Super de Boer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!