Koper voor Free Record Shop

Free Record Shop voert exclusieve overnamebesprekingen met ProCures. Deze investeringsmaatschappij nam vorig jaar de boekhandels van Selexyz en De Slegte over.

De handelspartners van Free Record Shop moeten nog akkoord gaan met de nieuwe handelscondities. Een woordvoerder van ProCures meldt in Het Financieele Dagblad dat de verkoopprijs hiervan afhangt. Alle partijen zullen moeten bijdragen. Daarbij laat grootaandeelhouder Hans Breukhoven waarschijnlijk de grootste veer.

Free Record Shop moest op zoek naar extra armslag, omdat twee kredietverzekeraars de kraan dichtdraaiden. Ook de voormalige huisbank wilde geen geld meer in het bedrijf stoppen. De entertainmentformule zag de omzet de afgelopen drie jaar met honderd miljoen euro teruglopen en belandde vorig jaar in de rode cijfers, aldus het FD.

Oprichter Hans Breukhoven droeg vorig jaar de dagelijkse leiding over aan Herman Hovestad, die sinds november druk is met een herstructurering. Dit heeft volgens de onderneming al goed uitgepakt in België. De Free Record Shops en Game Mania winkels zijn hier rendabel. Wanneer de Nederlandse vestigingen volgen, is afwachten. Ook na een overname zal Hovestad leiding blijven geven aan de reorganisatie.

Lees ook:
Fiscus bezoekt hoofdkantoor Free Record Shop

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!