Onderzoek naar vleesbranche

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat de vleessector doorlichten. Zo moet duidelijk worden hoe er bijvoorbeeld paardenvlees in puur rundvlees heeft kunnen komen. Niet alleen de vleesindustrie, maar ook de overheidsdiensten moeten van staatsecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken onderzocht worden.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is bijvoorbeeld een van de partijen die wellicht in gebreke is gebleven. Op de waakhond is de afgelopen jaren flink bezuinigd, ondanks dat de voedselketen 'te belangrijk is om ter discussie te staan', zegt de PvdA-politica. "Hard optreden tegen incidenten is niet genoeg. Ik wil de zwakke plekken in het systeem blootleggen en aanpakken."

De afgelopen weken kwamen er meerdere vleesaffaires aan het licht. Zo riep de NVWA vijftig miljoen kilo zogenaamd puur rundvlees terug, omdat er mogelijk paardenvlees doorheen was gemengd. Daarbij kwam IKEA enkele keren negatief in het nieuws door gehaktballen met paardenvlees en sporen van varkensvlees in elandlasagne.

Eerder: NVWA roept 50 miljoen kilo vlees terug & Excuses IKEA voor besmette elandlasagne

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!