HEMA opent cosmeticashop in Parijs

De Nederlandse warenhuisketen HEMA opent deze zomer zijn eerste cosmeticawinkel in Parijs. HEMA Beauty kent al twee vestigingen in Amsterdam en Haarlem, maar aan de formule wordt nog wat gesleuteld zodat het breder uitgerold kan worden.

De keten groeit in Frankrijk het snelst en wil daar dan ook de komende tijd het meeste investeren in expansie. Zo wil directeur Ronald van Zetten de bestaande vijftien Franse filialen verdubbelen naar 25 tot dertig winkels. Vorig jaar liet de directeur weten toekomst te zien in gespecialiseerde winkels. Naast de cosmeticawinkels kent de retailer nu ook voedingswinkels.

De HEMA-filialen in Frankrijk zijn beduidend anders dan die in Nederland. Het assortiment is gestald op tafels en beslaat slechts een derde van het Nederlandse assortiment. Dat is het concept waarmee de warenhuisketen verder wil groeien in het buitenland, aldus Van Zetten. Ook in Duitsland wil de retailer meer winkels openen, nu het er eindelijk winst maakt. In België en Nederland komen er jaarlijks tien winkels bij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!