'Dick Boer beste bestuurder Nederland'

Ceo Dick Boer van Ahold is volgens Nederlandse topmannen en managers de beste bestuurder van Nederland. Dat blijkt uit jaarlijks onderzoek van Management Team.

Met tien procent van de stemmen liet Boer vooraanstaande topmensen van het Nederlandse grootbedrijf, zoals Piet Moerland van Rabobank en Gerrit Zalm van ABN Amro op nummer twee en drie, achter zich.

Uit de reacties van respondenten blijkt dat Boer met name geprezen wordt om zijn heldere visie en standvastigheid. Zo realiseerde Ahold onder leiding van Boer, na een moeilijke periode tien jaar geleden, in 2012 een nettowinst van 827 miljoen euro, bij een omzet van 32,8 miljard. “De juiste man op de juiste plek: een echte retailman met de kwaliteiten van een ceo aan het hoofd van een écht retailconcern”, aldus een van de respondenten.

In de top vijf staan ook Paul Polman van Unilever en Jean-François van Boxmeer van Heineken. In de top tien van beste bestuurders worden zij gevolgd door Eric Meurice van ASML, Frans van Houten van Philips, Peter Voser van Shell, Cees ’t Hart van FrieslandCampina en Feike Sijbesma van DSM.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!