‘Meer diefstal bij HEMA door crisis’

Bij warenhuisketen HEMA wordt meer gestolen door de economische crisis. Vooral de groep mensen die steelt om het stelen is toegenomen, meldt HEMA-directeur Ronald van Zetten in het Algemeen Dagblad. Om een stokje te steken voor diefstal, ziet de formule zich telkens weer genoodzaakt om te investeren in zowel nieuwe als bestaande winkels. “Wij zorgen voor een betere beveiliging en criminelen verzinnen daar weer iets op”, aldus Van Zetten.

Een stereotype dief is er volgens de directeur niet, maar ze zijn wel in drie groepen in te delen. Ten eerste zijn er de professionals die bijvoorbeeld in opdracht op pad gaan. Zij veroorzaken de grootste overlast, aldus Van Zetten. Daarnaast zijn er mensen met psychische problemen of een verslaving. Als laatste is er de groep die steelt om het stelen. Een groep die groeit. “Door de economische crisis denkt iedereen dat het slecht met ze gaat, ook als dat meevalt”, zegt de directeur.

Vaak worden er geen heel dure artikelen gestolen bij de HEMA. Van Zetten noemt het voorbeeld van iemand die een pak sokken in zijn zak stopt, terwijl hij een halve worst opeet. “Het is absoluut niet zo dat dieven denken: als ik even ga stelen, dan ga ik er ook flink voor.”


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!