Oprichter Futurumshop weer volledig eigenaar

De oprichter van Futurumshop krijgt zijn online sportwinkel voor individuele buitensport volledig terug in handen. Harmen van der Meulen ontvangt op 2 mei de vier procent van medeoprichters en twintig procent van investeerder iMerge. iMerge betaalde in 2001 ruim een ton voor het belang in Futurumshop.nl, maar Van der Meulen moet het investeringsbedrijf nu met miljoenen euro's uitkopen.

Toch wilde iMerge vijf jaar geleden na de verkoop van hun aandeel in de webwinkel Takeitnow al van Futurumshop af. "Achteraf bekeken was het handiger geweest om direct een bod te doen op de uitstaande aandelen, maar de jaren vliegen voorbij", zegt Van de Meulen in Het Financieele Dagblad.

Zo liet hij een nieuw pand bouwen in Apeldoorn en waagde hij de sprong naar de Duitse markt. "We bouwen stap voor stap met boerenverstand", zegt Van de Meulen over die expansie. In de webshop voor onder meer fietsers en hardlopers zit bijvoorbeeld weinig vreemd geld. Voor dit jaar gaat de oprichter uit van een omzet van negentien miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!