Beter bedrijfsresultaat CB

Het bedrijfsresultaat en de netto-omzet van CB zijn het afgelopen jaar gestegen. Het bedrijfsresultaat van de logistiek dienstverlener ging met 57 procent omhoog naar 8,3 miljoen euro, de netto-omzet groeide met een procent naar 87,1 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag dat CB maandag publiceerde.

De distributeur, tot vorig jaar bekend als Centraal Boekhuis, zag de omzet in de Nederlandse boekenmarkt wel voor het derde jaar op rij dalen. Na een krimp van 3,5 procent in 2010 en 4,4 in 2011 liep de omzet het afgelopen jaar met 7,6 procent terug. Naast het uitblijvende consumentenvertrouwen is de toenemende digitalisering daar debet aan, stelt CB. In Vlaanderen werden voor het eerst sinds 2006 minder boeken verkocht (min 1,4 procent).

CB is daarom in 2012 gaan zoeken naar diensten buiten de boekenmarkt, laat voorzitter Bernard Al van de raad van commissarissen weten. Zo bezorgt het tegenwoordig ook producten van webshops die lid zijn van Thuiswinkel.org, de brancheorganisatie voor webwinkels.

Eerder: CB schuift besteltijd verder op

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!